Apa Khabar Al Quran Anda Hari Ini??

 

Al Quran

 

 

Dah baca Al Quran hari ini?
.
.
Hehe.. Senyum. Sebab anda dah baca kan.
.
.
Cuma, saya nak tarik perhatian anda sekejap. Persoalan seperti ini jarang dijadikan budaya dalam keluarga, sahabat & masyarakat.
.
.
Marilah jadikan persoalan ini menjadi budaya kita di dalam keluarga, sahabat & masyarakat kerana apabila rohani diisi dengan Al Quran, insyaAllah kehidupan akan dipermudahkan.
.
.
Selalunya, apabila bertanyakan khabar, kita hanya bertanyakan khabar jasmani sahaja. Rohaninya jarang ditanya.
.
.
Ustaz.. Saya malu la. Saya tak tahu nak buat macam mana?
.
.
Hehe.. Senyum sikit..
.
.
MUDAH SENANG & SANTAI je.
.
.
Cara untuk bertanya khabar berkaitan rohani dengan keluarga, sahabat & masyarakat mengikut keadaan seseorang.
.
.
Saya bagi contoh ye.
.
.
Contohnya, kalau keluarga & sahabat boleh sahaja guna bahasa terus terang.

“Min.. Dik… (apa-apa sahaja panggilan) Kau dah baca Al Quran hari ni.. Kalau kau nak MURAH REZEKI, pagi-pagi lagi kena baca Al Quran..”
.
.

Kalau masyarakat, kita boleh guna cara paling mudah iaitu hantarkan peringatan artikel-artikel, video mengenai Al Quran ke group-group whatsapp atau up status facebook.
.
.
Iaitu dakwah melalui perantaraan orang lain.
.
.
Kalau anda boleh menulis, kelebihanlah buat anda.
.
.
SHARE artikel ini pun salah satu cara nak tanya khabar mengenai rohani Al Quran.
.
.
Ooo.. Mudah, Senang & Santai la ustaz..
.
.
Terima kasih.. Syukran.. Xièxiè.. Thanks You.. Khob Kun Ka.. Danyavad.. kamsahamnida
.
.
Hehehe.. Semua bahasa ye..
.
.
http://bit.ly/ApaKhabarQuranHariIni

SHARE FOR SAHAM AKHIRAT.

#AlMukhlisin

Comments

comments

Dapatkan Tips Bagaimana Nak Istiqamah

Baca Al-Quran

Masukkan NAMA dan EMAIL utama anda

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You have Successfully Subscribed!

Share This