TIPS KONSISTEN BACA AL QURAN YANG PATUT ANDA SHARE.

 

AlMukhlisin

 

“Assalamualaikum, Ustaz..

“Waalaikumussalam.. Ehh, Mad (bukan nama sebenar) sek kito.. Hehehe Lama tak tengok, ingatkan siapa tadi??

Hehehe.. tu la ustaz..

Kejap ye, ada seorang lagi..

Ok2, ustaz..

 

“Saya ada nak share pengalaman mengaji Al Quran dengan yang lain. Boleh Mad kongsikan pengalaman macam mana boleh start mengaji Al Quran?

 

“Saya mula mengaji Al Quran lepas masuk kelas ustaz.. Tapi time tu, saya baca Al Quran time kelas je la. Itupun kalau masuk.. Kalau tak sempat masuk, memang tak baca la.. Huhu

“Selepas kena paksa dekat ustaz untuk baca Al Quran bermula dengan satu muka surat sehari dan kena tanda di kertas rekod bacaan harian ,barulah saya start mula konsisten baca Al Quran setiap hari.

“Mula-mula terpaksa, akhir sekali bertukar jadi suka,” sambung Mad lagi.

 

Anda boleh tengok rekod bacaan Mad, gambar ini tarikh mula 6/2/2017.

AlMukhlisin

 

Rekod bacaan sekarang. Alhamdulillah.. Dapat KHATAM sebulan sekali.

 

AlMukhlisin

 

Alhamdulillah.. Tahniah.. Mumtazz.. untuk MAD..

 

Semoga Mad akan sentiasa istiqamah membaca Al Quran setiap hari. Dan kita semua juga dikurniakan daya, kekuatan & masa untuk membaca Al Quran sentiasa hari.

 

SHARE FOR SAHAM AKHIRAT.

 

#AlMukhlisin

Comments

comments

Dapatkan Tips Bagaimana Nak Istiqamah

Baca Al-Quran

Masukkan NAMA dan EMAIL utama anda

Nama Panggilan:
Email Utama Anda:

You have Successfully Subscribed!

Share This